Inapoi
Numerologia
Ce este numerologia
Numerologia este cea mai usoara dintre stiintele oculte, usor de inteles si de utilizat.
Numerologia este de fapt "sora mai mica a astrologiei". Ea va ajuta sa stiti care sunt punctele forte si cele slabe; sa va imbogatiti cunostintele despre oamenii cu care veniti in contact! De exemplu numarul destinului stabileste predispozitiile dumneavoastra, in timp ce analiza numelui evalueaza ceea ce persoana respectiva a realizat pornind de le genetic.

Pentru a afla totul despre o persoana, sunt necesare numai data nasterii si numele complet. Prin numerologie veti putea descifra toate secretele ascunse in numere si veti afla ce ii rezerva viitorul persoanei respective.

In numerologie se folosesc numai 11 numere, cu ajutorul carora se construiesc numerograme. Aceste numere sunt 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11 si 22. Atunci cand se insumeaza numerele ce compun data de nastere sau valorile atribuite fiecarui nume, numerele obtinute trebuie reduse prin insumarea cifrelor lor pana cand se obtine unul dintre numerele fundamentale. Suma redusa se obtine adunand cifrele numerelor mari - de mai multe ori, daca este necesar - pana cand se obtine un numar dintr-o singura cifra sau unul dintre numerele maiastre (11 sau 22). Fiecare dintre aceste numere fundamentale are anumite semnificatii.

In numerologie se incepe adesea de la data nasterii. Aceasta data, exprimata numeric in formatul zz.ll.aaa (zz = numarul zilei, de la 1 la 28/29/30/31, dupa caz; ll = numarul lunii, de la 1 la 12; aaaa = numarul anului, de exemplu 1987), este folosita pentru a calcula numarul destinului.
 
Linkuri in cadrul paginii
 
Istoria numerologiei
Numerologia a aparut , potrivit istoricilor, in jurul secolului VI i.Hr in regatul babilonului.
De aici, interpretarea si divinatia numerelor s-a raspandit cu repeziciune, spre sfarsitul secolului III Hr. Multi numerologi de seama s-au afirmat in intreaga Grecie Antica(cel mai mare dintre acestia fiind Pitagora), in Egipt si India. La inceputul primului mileniu al erei noastre, numerologia era deja parte integranta a Kabalei iudaice, a crestinismului de tip gnostic, a flosofiei chinezesti, a "Cercului mortii" si a vedelor indiene.

Cercetand mai adanc, numerologia, in cea mai primitiva forma, a aparut odata cu descoperirea numerelor. Oamenii au fost deopotriva fascinati, dar si ingroziti de numere. Azi putem spune ca numerele ne controleaza viata, de la codul PIN cu care activam cardul de credit, la diverse numere importante care trebuie sa le retinem.

Numerele de aur
Un numar foarte important este numarul PI(3,1415296535897932384…). Fara acest numar geometria nu ar mai putea defini cercul si sfera, simbolurile perfectiunii.
Numarul PHI (1,618) este denumit numarul de aur, pentru ca defineste proportiile armonice ale trupului uman, dar si altele, cum ar fi raportul dintre laturile si diagonalele uni pentagon, pana la spirala biologica a organismelor vii.
In 1854, Alfred Zillinger constata ca phi reprezinta proportia dintre centrul de greutate al corpului uman si inaltimea sa Practic tot ce vine de la canoanele frumusetii naturale depinde de numarul de aur, inclusiv in interpretarea practicienilor yoga(Gregorian Bivolaru a scris si el o carte pe aceasta tema).
Mai nou a fost identificat un numar de aur asociat spatiului 3D, drteptunghiul de aur devenind paralelipiped de aur, asociat volumului de aur(extensie in 3D a proportiei continue). Pana la urma se poate discuta despre o veritabila serie a numerelor de aur, determinate pe baza sirului lui Fibonacci. Declinarea artistica poate combina geometria cu mistica, la fel ca in cazul luli Salvador Dali, care il punea in relatie pe Iisus cu un dodecaedru construit pe baza numarului de aur. La randul sau, nonfigurativul Mondrian se baza pe sectiunea de aur in toate reprezentarile sale geometrice. Iar scupltorul australian contemporan Andrew Roger a amplasat la Ierusalim o lucrare in greutate de 50 de tone intitulata "Golden Ratio", volumele componente respectand, dinspre lateral spre centru primele numere din sirul lui Fibonacci: 1,1,2,3,5,8.
Numarul destinului

In numerologie, numarul destinului este suma redusa a datei de nastere a persoanei. Acest numar dezvaluie personalitatea individului si insusirile care va vor insoti toata viata. Numarul destinului arata cum veti evolua pe parcursul vietii.  Din literele numelui complet, adica asa cum este el trecut in certificatul de nastere, se poate descoperi NUMARUL DESTINULUI.
Acest numar dezvaluie talentele si aptitudinile ce iti stau la dispozitie in timpul acestei vieti, DACA doresti sa le dezvolti. El reprezinta potentialul dumneavoastra. Nu intodeauna va fi usor sa va ridicati la inaltimea cerintelor manifestate de acest numar.
Spre deosebire de " Numarul Caii in viata", care va spune cine sunteti, Numarul Destinului ne arata cine TREBUIE sa fiti.

Cum se determina numarul destinului
Numarul destinului este suma redusa a tuturor cifrelor din data nasterii. Se scrie data nasterii sub forma numerica (inclusiv luna, care va fi un numar intre 1 si 12), apoi se aduna toate cifrele. Se aduna, apoi, toate cifrele din care este compusa prima suma si, daca este necesar, se repeta operatia, pana cand se obtine un numar compus dintr-o singura cifra sau unul dintre numerele 11 si 22 (numere maiastre).
Numerele ne permit sa ne descoperim punctele slabe si forte si in felul acesta sa cunoastem aspectele asupra carora trebuie sa intervenim pentru a ne influenta destinul.

Omul actioneaza in functie de ceea ce este, ce gandeste si in functie de aspiratiile sale. Iata de ce analiza numelui este extrem de utila in cercetarea destinului. Data nasterii indica traseul existentei, cu alte cuvinte "parcursul combatantului" impreuna cu liniile sale directoare, cu virajele, raspantiile, precum si obstacolele mai greu sau mai usor de depasit. Esentialul este sa stim ce tip de drum trebuie sa urmam si la ce fel de obstacole ne putem astepta.

Pornind de la data nasterii, NUMEROLOGIA ne permite sa trasam "drumul de viata" si sa prevedem modul in care se va comporta un individ pe parcursul acesteia, in functie de potentialitatile sale. NUMEROLOGIA nu este numai o stiinta a preziceii si a previziunilor. Ea constituie intrucatva un adevarat ghid al intelegerii, caci numerele trebuie intelese si ameliorate in raport cu sine. Cand este vorba de numere nu exista limite…

Studiul complet al graficelor destinului poate constitui obiectul unei ample lucrari. Drumul vietii este stabilit de la nastere si nimeni nu se poate sustrage influentei sale. Nu puteti evita parcursul care v-a fost harazit. In schimb modul de deplasare pe acest drum poate fi schimbat. In consecinta aspectele negative ale unui numar pot fi foarte mult atenuate sau contracarate, multumita unei schimbari de atitudine. Un studiu numerologic face lumina in toate aspectele din destinul dumneavoastra.
Numerele si numele persoanei
Fiecare litera a numelui are o valoare numerica, valoare care se afla in stransa legatura cu o anumita vibratie cosmica. Suma numerelor zilei de nastere si suma derivata din adunarea cifrelor corespunzatoare literelor numelui personal sunt interdependente, deoarece aceste numere ofera foarte multe informatii despre caracterul, scopul in viata, motivele si talentele care exista la o anumita persoana.
Numele unei persoane este format din litere,iar fiecare litera de la A la Z are o anumita cifra. In tabelul de mai jos sunt prezentate numerele corespunzatoare literelor:
               
               
               
               
               
               
  1                    2                   3                   4                   5                    6                   7                    8
A                    B                   C                  D                   E                   U                  O                    P
I                      K                  G                  M                   H                   V                  Z                     F
J                      R                  L                   T                   N                    W
Proprietatile numerelor

1........
Corespondente

Planeta: Soarele
Zodiile: Leu - Capricorn
Element: foc
Caracteristica: conducere
Culoare: portocaliu
Piatra: rubin, diamant

Caracterizare

Principiul si sinteza numerelor, reprezinta Creatia, Divinitatea, care contine totul si din care decurge totul, inceputurile si originea, impulsul primar. Este conducatorul, individualistul, inovator prin excelenta. Dinamic, dar in acelasi timp si polemic, ii face o placere deosebita sa-si expuna parerile, sa ajunga la discutii contradictorii, preferand intotdeauna sa aiba ultimul cuvant. Nu cunoaste complexe de inferioritate, considerandu-se daca nu perfect, cel putin superior altuia. Este tipul mental, independent, dinamic si entuziast. Se impotriveste oricarui tip de autoritate din exterior, dar este autoritar cu altii. In cazul in care raspunde la vibratiile medii ale numarului poate fi un blajin, dar daca este starnit, da dovada a fi o bomba cu efect intarziat. In cazul in care este receptiv la vibratiile joase ale numarului, poate fi un dusman de temut, intolerant, arogant, extremist, sau poate sa nu aiba suficienta incredere in fortele proprii.

Corespondente esoterice

Arborele sefirotic - Kether - este gandirea al carui principiu este nelimitarea, este vointa divina primordiala, pneuma Dumnezeului viu, spiritul din care, prin condensare, se formeaza Hokmah.
Ierarhiile spirituale - Serafimii - Spiritele dragostei universale, ei fac legatura de la un sistem cosmic la altul. Ei sunt cel mai aproape de Trinitate.

2.........

Corespondente

Planeta: Luna
Zodiile: Cancer - Balanta
Element: apa
Caracteristica: asociere
Culoare: verde
Piatra: opal, diamant

Caracterizare

Este considerat pe de o parte ca origine a raului, datorita faptului ca inceteaza unitatea si incepe dualitatea, antagonismul, iar pe de alta parte reprezinta desavarsirea unitatii vazuta ca intreg, atragerea contrariilor. Deja aici se manifesta dorinta de colaborare, armonia, tactul, diplomatia. Este plin de amabilitate, de calm. Este numarul femeii, al mamei. Mare atractie spre viata de familie si artele plastice, apreciaza finetea. S-ar mai putea adauga cate ceva din toate semnele mutabile. Vibratiile interioare ale numarului dau un caracter ezitant, timid, nehotarat, influentabil, indoctrinat, tipicar si cu tendinta sigura de a se indoi de capacitatile proprii, credulitate.

Corespondente esoterice

Arborele sefirotic - Hokmah - este gandirea divina in sanul careia rezida tot ce va urma sa fie. Desemneaza al doilea cor angelic numiti Ophanim care inseamna forme sau roti. Ei sunt Heruvimii prin care Dumnezeu a pus ordine in haos.
Ierarhiile spirituale - Heruvimii - Spiritele armoniei. Contrapartea lor fizica sunt semnele zodiacale. Ei pun de acord intre ele miscarile planetelor.

3............

Corespondente

Planeta: Jupiter
Zodiile: Sagetator - Gemeni
Element: aer
Caracteristica: sociabilitate
Culoare: bleu
Piatra: safir, turcoaza

Caracterizare

Caracterizat ca numar perfect, avand un inceput, un mijloc si un sfarsit, este simbolul Trinitatii. Persoanele caracterizate prin acest numar sunt pline de jovialitate, sunt ingenioase, darze, vesnic optimiste si increzatoare, pline de farmec, tandre, sociabile, fara complexe de inferioritate, au o vitalitate contagioasa si uneori sunt vorbarete pana la exasperare. Poseda o imensa sete de cunoastere, sunt harnice si intreprinzat
oare, dar tot ele sunt cele care promit mai mult decat pot face. Ca eventuale aspecte negative, pot fi enumerate superficialitatea, prefacatoria si ostentatia.

Corespondente esoterice

Arborele sefirotic - Binah - lumina primordiala, ce va sa vina, este radacina celorlalte sapte forte ce actioneaza. La nivelul sau, esentele devin distincte. Desemneaza ingerii Aralim, adica mari si tari, Tronurile.
Ierarhiile spirituale - Tronurile - spiritele vointei, au sfera planetara atribuita lui Saturn.

4.........

Corespondente

Planeta: Marte
Zodiile: Fecioara - Taur
Element: pamant
Caracteristica: realizare
Culoare: rosu
Piatra: jasp, agat

Caracterizare

Acest numar este deja o putere a lui ?2?, deci diviziunea intregului este si mai pregnanta. Zodia Fecioarei ii caracterizeaza aproape perfect pe cei influentati de acest numar. Sunt profunzi, seriosi, responsabili, cu spirit practic, harnici, rationali, perseverenti. Critici si firi inchise, dau dovada de tenacitate, sunt buni observatori, nu le scapa nimic. Ei sunt cei care despica firul in patru, dar nu inseamna ca au intotdeauna dreptate, desi le place sa creada acest lucru. Doresc sa se realizeze in general pe plan material si social, nu au timp sa se gandeasca la himere. Poseda o gandire logica, patrunzatoare si fina, de multe ori dand dovada de duritate si inflexibilitate. In idei sunt conservatori. Este drept ca se enerveaza rar, dar atunci cand nu se mai controleaza pot sa faca lucruri necugetate.

Corespondente esoterice

Arborele sefirotic - Hesed (Gedulla) - este maretia, compasiunea in care se releva bunatatea lui Dumnezeu, reprezinta focul primordial din care provine tronul Slavei si intreaga ierarhie a ingerilor. Desemneaza ingerii Hasmalim, sau Domniile.
Ierarhiile spirituale - Dominarile - spiritele intelepciunii, au sfera planetara atribuita lui Jupiter.

5...........
Corespondente

Planeta: Mercur
Zodiile: Berbec - Gemeni
Element: foc
Caracteristica: mobilitate
Culoare: violet
Piatra: acvamarin, jasp
Caracterizare

Dupa pitagoricieni acest numar simbolizeaza perfectiunea umana si casatoria. Persoanele caracterizate de acest numar au o inteligenta dinamica, reflectata prin setea de cunoastere caracteristica. Sunt vioaie, nelinistite, le plac schimbarile, calatoriile, tranzactiile de orice fel. Aici se regasesc cei deschisi, spontani, aventurieri, progresisti, dar pot fi si irascibili.
Corespondente esoterice

Arborele sefirotic - Geburah - este polul opus lui Hesed, reprezinta forta, este instrumentul justitiei divine. Se spune ca din acestea doua se naste binele si raul. Desemneaza Fortele.
Ierarhiile spirituale - Virtutile - spiritele miscarii, ale activitatii, isi au sfera pe Marte. Reprezinta activitatea pura.

6..........
Corespondente

Planeta: Venus
Zodiile: Balanta - Taur
Element: apa
Caracteristica: armonie
Culoare: galben
Piatra: smarald, opal
Caracterizare
Primul numar cu caracter par-impar, este simbol al echilibrului, armoniei, omeniei. Cei caracterizati prin acest numar dau dovada de noblete si sensibilitate, sunt generosi, romantici, senini, daruiesc dragoste. Au o mare emotivitate, un temperament placut, sunt idealisti, caritabili. Foarte conservatori si traditionalisti in idei si opinii, oscilanti. Latura negativa a acestei vibratii aduce lipsa idealurilor, trandavie si complacerea intr-o stare de repaus daunator, se cufunda in propriul ocean de vise si mai ales in probleme uneori ireale, create de ei insisi.
Corespondente esoterice

Arborele sefirotic - Tipheret - prezideaza ordinea etica si este o sinteza intre Hesed si Geburah. Desemneaza ingerii Malachim, corul angelic al Virtutilor. Prin ei s-a creat regnul mineral.
Ierarhiile spirituale - Puterile - Spirite ale formei, sunt patrunse de o energie care tinde sa apara ca forma in lumea manifestata.

7..........
Corespondente

Planeta: Neptun
Zodiile: Pesti - Fecioara
Element: aer
Caracteristica: interiorizare
Culoare: galben auriu
Piatra: ametist, crisolit
Caracterizare

Numar spiritual, reprezentand uniunea omului cu Divinitatea, este marele numar biblic. Am putea considera ca fiind caracterizat doar de un singur element, aerul, dar in realitate aduna in el influenta tuturor celor patru elemente si in acest fel este deosebit de echilibrat. Entitatea caracterizata prin acest numar are un spirit de observatie accentuat, da dovada de curiozitate, cumpatare, independenta. Sunt introvertiti, sensibili, visatori, emotivi, puterile lor psihice sunt accentuate. Altminteri sunt rezervati, enigmatici, tind excesiv spre perfectiune, au un spirit ales, nu accepta jumatati de masura.
Corespondente esoterice

Arborele sefirotic - Netsah - indurarea si victoria. Desemneaza al saptelea ordin de ingeri, Principatele sau Arheii. Prin ei s-a creat regnul vegetal.
Ierarhiile spirituale - Arheii sau Principii - sunt spiritele personalitatii si, totodata, spiritele timpului, ei guvernand epocile de evolutie ale omenirii. Sfera lor planetara este cea atribuita lui Venus.

8.........
Corespondente

Planeta: Saturn
Zodiile: Capricorn - Scorpion
Element: pamant
Caracteristica: materialism
Culoare: indigo
Piatra: onix, topaz
Caracterizare

Simbolizeaza fortele materiale, este numarul reactiei si al justitiei echilibrante. Caracterizat de Saturn, cel responsabil cu probele, este vibratia cea mai puternica incat cu greu te poti sustrage ei. Orice aparitie a acestui numar intr-o analiza numerologica, bulverseaza aproape toate pronosticurile. O persoana caracterizata de acest numar este capabila, ambitioasa, practica si eficienta, realista si concreta. Nutreste dorinta de a ajunge in varfurile ierarhiei sociale, de a conduce si a organiza. Pot sa dea dovada de incapatanare, mandrie exagerata, impulsivitate si autoritate dusa pana la dictatorialism.
Corespondente esoterice

Arborele sefirotic - Hod - slava, marirea si gloria. Desemneaza al optulea ordin de ingeri Bene Elohim, corul Arhanghelilor, si prin ei s-a creat regnul animal.
Ierarhiile spirituale - Arhanghelii - se exprima in sfera planetara atribuita lui Mercur. Ei sunt spiritele focului, nu influenteaza direct pe oameni, ci numai prin intermediul ingerilor, dar sunt inspiratori ai marilor comunitati.

9...........
Corespondente

Planeta: Uranus
Zodiile: Varsator - Berbec
Element: foc
Caracteristica: altruism
Culoare: alb-violet
Piatra: alexandrid, ametist
Caracterizare

Despre acesta am putea spune ca este un numar ?7? extrovertit, deci este tot un numar spiritual, dar cu o energie debordanta. Reprezentantii sai sunt altruisti, nobili, activi, entuziasti. Persoane deosebit de senzitive, clarvazatoare, intuitive, au o vitalitate accentuata, o inteligenta clara. Sunt tipul de oameni ce aduc noul, sunt progresisti, extravaganti, nonconformisti, revolutionari, caracterizati prin mare sete de cunoastere. Poate multi dintre ?zapacitii? care au facut inventii revolutionare sau curajosii care au schimbat istoria, au avut afinitate cu acest numar. Altruismul lor poate sa mearga pana la uitarea de sine. Acestea sunt caracteristice entitatilor care vor pune bazele epocii in care intram curand.
Corespondente esoterice

Arborele sefirotic - Yesod - temelia, fundamentul. Al noualea cor de ingeri prin care Dumnezeu trimite Ingerii pazitori.
Ierarhiile spirituale - Ingerii - sunt regnul imediat superior noua ierarhic, sunt delimitati de sfera corespunzatoare Lunii. Ei nu se pot incarna ca oameni, dar influenteaza oamenii prin corpul eteric al acestora, corpul eteric reprezentand pentru ingeri corpul cel mai grosier, asa cum pentru noi corpul cel mai grosier este corpul fizic.
Y                     S                  X
Dictionar de numere

Trasaturile principale ale unei persoane pe care fiecare numar le defineste

1. Declansator de evenimente, deschizator de drumuri, conducator, independent, strangator, individualist.

2. Cooperare, adaptabilitate, respect fata de ceilalti, asociere, mediere.

3. Exprimare, literal, social, arte, bucuria de a trai.

4. De capatai, ordine, a servi, lupta impotriva limitelor, crestere permanenta.

5. Expansiune, profetie, aventura, folosirea libertatii in mod constructiv.

6.Responsabilitate, protectie, a ingriji, comunitate, echilibru, simpatie.

7. Analiza, intelegere, cunoastere, constientizare, studiu, meditatie.

8. Indatoriri sociale, doritor de rang social, doritor de putere, cu aspitatie catre mari averi.

9. Umanist, darnic, lipsit de egoism, obligatii, creativ.

11. Spirit inaltator, intuitiv, iluminat, idealist, visator.

22. Marele constructor, mari indatoriri, forta puternica, conducator.


Semnificatia numerelor, in general


0 - sistemul de numare decimal indian a folosit pentru prima data acest numar care a calatorit spre Europa pe filiera sanscrita si babiloniana, fiind finalmente consacrat de Fibonacci, la ionceputul secolului al XVIII-lea. In tarot, cartea cu numarul 0 reprezinta nebunul. Conotatia e negativa, motiv pentru care calendarele nu includ anul 0.

1 - Are in general semnificatie pozitiva, generata la origine, de caracterul sacrosanct capatat in diferite religii, unde este asociat cu divinitati supreme(crestinism, iudaism, sikh, islamism, etc…). Chinezii inca si acuma noteaza cifra 1 cu o liniuta orizontala. Acest sistem de notatie este folosit si de japonezi. Vechii indieni il notau de asemenea cu o linie orizontala. In limbajul binar al ciberneticii, apar doar 0 si 1. "Unu" este cuvantul folosit pentru a desemna numarul, atat in limba romana, cat si in esperanto.

1, 618 (PHI) - Este considerat numarul de aur, pentru ca sta la baza mai multor proportii anatomice si geometrice. Exploatat de esteticieni, anatomisti si matematicieni, a generat ample studii interdisciplinare si a fost folosit de un numar mare de artisti reprezentativi, de la Leonardo si Rafael, la Salvador Dali.

2 - Acest numar face trimitere la tema dublului sau a gemenilor. Este interpretata diferit de catre religii si culturi. Semnifica perechea complementara (mitul androginului, de extractie platoniciana) si adesea antagonica. Zodie duala, zodia gemenilor sugereaza duplicitate si versatilitate. Ideea dubletelor umane exponentiale este folosita de mitologie(Castor si Pollux) si religie(Cain vs Abel).

3 - Simbolizeaza trinitatea crestina(Tatal, Fiul si Sfantul Duh), dar si Sfintei treimi i se opune o Trinitate a Raului, compusa din Diavol, Antichrist si Falsul Profet. Cifra 3 reprezinta si structura rationamentului filosofic hegelian, fiind cifra favorita al lui Hegel(rationamentul teza-antiteza, rationamentul filosofic in 3 timpi).

3, 14 (PI) - Numar indispensabil rationamentelor si formulelor geometrice. A generat un veritabil cult. Are pe 14 martie(luna 3, ziua 14), o sarbatoare mondiala.

5 - Chinta royala semnifica norocul maxim la poker, fiind cea mia buna combinatie a acestui joc. Sistemul comunist a discreditat numarul, facandu-l simbolul planurilor cincinale.

7 - Are in general o semnificatie pozitiva, fiind legat de ideea de superlativ(cele 7 minuni ale lumiisau cele 7 arte) ori de un set de elemente de baza(notele muzicale, culorile, zilele saptamanii). Este insa si o serioasa contrapondere realizata de morala crestina care i-a acreditat ideea celor 7 pacate capitale.

10 - reprezinta nota maxima in multe sisteme scolare. La origine, perceptia pozitiva provine de pe linie cultica de la cele 10 legi ale lui Moise, cu o semificatie sapientiala si morala profunda. Boccaccio i-a dat lui 10 o conotatie livresca, erotica, scriind "Decameronul".

13 - simbol clasic al ghinionului. Este probabil cea mai cunoscuta supersitie, cea legata de acest numar. In Finlanda, statisticile arata ca in ziua de 13 a fiecarei luni, in special cea pe care pica vinerea este cea mai probabila data a unui eveniment rutier tragic. In Marea Britanie, in ziua de 13 se inregistreaza cele mai multe internari la urgenta, ca urmare a accidentelor de pe autostrazi. Sa fie doar o teama indusa artificial, care ii face pe soferi sa greseasca mai mult decat in zilele normale? Fatalismul acestei cifre ni se trage tot din religia crestina, unde la Cina cea de Taina, au luat parte 13 persoane. Aceasta a fost argument suficient pentru a creea o noua secta, cea a triskaidekafobicilor, adica a celor convinsi ca 13 este o cifra neagra. In SUA la loto, 13 este cifra cea mai rar extrasa.

23 - este un nou simbol al ghinionului, acreditat de filmul lui Joel Schumacher din 2007(Number 23) cu Jim Carrey in rolul; principal.

24 - Aceasta reprezinta numarul orelor dintr-o zi. Ora 24/0 induce un continut tenebros, adesea malefic, intrucat miezul noptii presupune, intre altele, metamorfoza vampirilor in creaturi insetate de sange. In Cenusareasa, la ora 24 se sfarseste vraja. 24 de carate atesta puritatea aurului. In Brazilia, 24 este simbolul homosexualilor si cel al caprioarei in Jocul Animalelor.

42 - Numarul este raspunsul codat la marile probleme ale Universului in viziunea lui Douglas Adams, autorul unui "Ghid al autostopistuluigalactic". In viziunea sa , cele 2 forte care sustin viata sunt electromagnetismul(determinant pentru biochimie) si gravitatia(care ne predestineaza vietuirii pe o planeta sau alta). Gravitatia este mai mica decat elecctromagnetismul, factorul de diminuare fiind 10 la puterea 42.

46 - A fost numarul tragic al lui Shakespeare. La aceasta varsta a murit. Dar "magia" numarului nu se opreste aici. In 1610 s-a publicat "Biblia regelui Iacob", in care la psalmul 46, al 46-lea cuvant de la inceput este "shake", in timp ce al 46-lea de la sfarsit este "speare". Mai tarziu, psalmul 46 a fost reintrepretat de catre unele teorii ale conspiratiei, ca dovada irefutabila a unui complot menit sa duca la asasinarea marelui dramaturg.

69 - Numarul trimite la devenirea reciproca a contrariilor(ying si yang) in cultura chineza. Dar semnifficatia cea mai cunoscuta a numarului se leaga de o pozitie erotica, care induce ideea de satisfactie reciproca prin sex oral(cunilingus si fellatio, simultane).

666 - Este cunoscut ca si "numarul fiarei", prevestind, conform Noului Testament, sfarsitul Apocalipsei(unele surse scolastice propun variantele 616 sau 665). Aceasta identificare cu raul absolut a fost folosita de catre numerologi pentru a demonstra caracterul demonic al unor personaje istorice(Domitian, Nero, Hitler, Martin Luther, Reagan, si unii il asociaza si cu George W. Bush).
Pe 6 iunie(luna a sasea) a anului 2006, al saselea an al mileniului, cei speriati de acest numar, au crezut ca se va declansa apocalipsa. Posedatii de spaima de numarul 666 se numesc hexakosiohexekontahexafobici, iar boala lor se trateaza.
Inca din Evul mediu, reprezentantii cultelor religioase, de pilda catolicii si luteranii, au purtat teribile razboaie ideologice bazate pe decriptartile sau incriptarile lui 666. Teologul catolic Peter Bungus nu s-a lasat pana nu a descoperit ca numarul 666 poate fi obtinut prin deductie numerica din numele LUTHER. Peste secole, si numele HITLER a dat acelasi rezultat.

1000 - Numar legat de spaimele milenariste. Incheierea scurgerii unui ciclu de 1000 de ani a produs de fiecare data, panica si istorii colective. Anul 2000, a fost asociat de pilda cu o posibila defectare globala a retelelor de calculatoare din cauza "virusului mileniului", care exploata trecerea la o noua codare numerica a datei.

1001 - secretul universal al povestilor din 1001 de nopti a facut ca acest numar sa fie considerat un etalon al voluptatii, dar si al retoricii, intruchipat de Seherezada.
de Michiru, Skywalker si Amaliela
Ce este numerologia
Istoria numerologiei
Numerele de aur
Numarul destinului
Numerele si numele persoanei
Dictionar de numere
SUS