Planeta Terra. Descopera lumea in care locuiesti
 
 
 
Incalzirea globala, intre mit si adevar

Meteorologii incearca sa explice ce se intampla cu vremea. In ultima suta de ani incalzirea a fost de doua ori mai accentuata, iar in secolul urmator aceasta incalzire ar putea avea efecte devastatoare. Aceste efecte le simtim deja, deoarece temperaturile crescute din aceasta iarna au batut recordurile din ultimii 50 de ani.
Daca ar fi sa masuram simbolic timpul ramas pana la “apocalipsa”, limbile ceasului ar trebui sa fie la ora 11.55. Incalzirea globala din ce in ce mai mare va duce curand la un dezastru planetar. La ora actuala exista solutii pentru a ne adapta acestor schimbari?

citeste mai mult
Descopera tari
Spania
Ungaria
Descopera orase
Braila
Bucuresti
Despre Terra
Incalzirea globala
Despre Poluare
Poluarea

La inceputul erei neolitice, numai aproximativ zece milioane de oameni actionau asupra naturii, cu unelte primitive care practic nu lasau urme cat de cat sesizabile.La mijlocul secolului trecut, deci nu la mult timp dupa declansarea revolutiei industriale, numarul locuitorilor globului ajunge la un miliard, dar deteriorarea mediului nu cunoaste inca manifestari preocupante, cu exceptia anumitor perimetre din unele tari occidentale - incepand cu Anglia - care au urcat primele in "trenul industrializarii", gratie in primul rand masinii cu abur.

Citeste mai mult