ABC-ul protectiei solare


ABC-ul protectiei solare Protectia solara nu inseamna doar aplicarea unor creme, sprayuri si lotiuni atunci cand esti la plaja. Soarele iti poate agresa pielea si in alte circumstante si momente ale zilei.

Tot mai multi oameni incep sa inteleaga ca expunerea la soare poate fi daunatoare pentru piele si incep sa se protejeze folosind creme, lotiuni si spray-uri de protectie solara. Totusi, exista inca oameni care fac cateva dintre cele mai comune greseli in ceea ce priveste protectia solara, expunandu-si astfel pielea unui pericol major.

Protectie solara doar la plaja?
Multi oameni cred ca au nevoie de creme si lotiuni de protectie solara doar in momentul in care se expun direct la soare - la plaja, strand, etc. In realitate insa, razele solare patrund usor prin geamurile de la birou, casa, masini, etc.

Este deci nevoie sa folosim lotiune pentru protectie solara de mai multe ori pe zi, chiar si atunci cand ramanem in casa. Totusi, atunci cand avem nevoie de protectie solara de interior ne putem limita la un factor de protectie solara de 15.

Ca sa fie totul mai simplu, puteti alege doar produse cu SPF 15 - creme de zi, lotiuni de corp, etc. Astfel veti integra protectia solara in rutina voastra zilnica de ingrijire a pielii.

Cu 30 de minute inainte
Lotiunile de protectie solara nu trebuie aplicate in momentul in care mergem la plaja sau incepem expunerea la soare. Este cel mai bine ca ele sa fie aplicate atunci cand suntem in casa sau la umbra, cu aproximativ 30 de minute inainte de expunerea la soare.

SPF 15 + SPF 15 = SPF 30?
Atunci cand folosesti crema de zi cu SPF 15 si fond de ten cu SPF 15, iar apoi adaugi o pudra cu SPF 15, nu obtii un SPF 45, ci tot un SPF 15. Ai grija la matematica protectiei solare.

Sub haine nu e nevoie de protectie solara
Ei bine, daca te dai cu lotiune doar pe zonele neacoperite de haine nu rezolvi mare lucru. Soarele patrunde si prin hainele de bumbac si panza, acestea asigurand doar echivalentul unui SPF 5. Prin urmare, vara este ideal sa te dai cu crema de protectie solara cu SPF minim 15 inainte sa te imbraci

                                                                                                                                                 
de Dog Red
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket