Inapoi
Pamantul e suprapopulat

Populatia terrei in momentul de fata este in jur de 6 miliarde de oameni, raspanditi inegal pe suprafata planetei. Sa fie un numar mare acest numar de 6 miliarde? Ce consecinte are aceasta suprapopulatie?

In urma unor studii, se considera ca numaru ideal de oameni /planeta erste in jur de 500 milioane, chiar si 528 milioane. Un numar de 500 milioane de locuitori distribuiti uniform pe Pamant, ar putea trai pe planeta, fara probleme si fara ca pamintul, fauna si flora sa fie afectate.
Profesorul german Heinz Haber este de parere ca "toleranta naturala a planetei noastre provine la numarul de 500 de millione de oameni.." Pentru acest rezultat s-a luat in calcul ca omenirea nu ar avea voie sa
foloseasca in agricultura si in alte domenii ajutor "artificial" cum este de exemplu ingrasamintele chimice, pesticidele.

Populatia globului a cunoscut 3 etape de crestere demografica semnificativa.
Prima a fost acum 600.000 ani, prin revolutia culturala adica dominatia Homo sapiens asupra lumii animale prin intelect.
A doua etapa a fost acum 8.000 ani, prin revolutia agricola adica ruperea dependentei omului fata de resursele oferite de natura. Acest moment mai poarta denumirea si de "primul val", epoca agrara. In acele vremuri, oamenii erau fermieri, iar in gospodariile lor era destul de munca: mulsul vacilor, aratul pamantului, taiatul porcilor, etc. Din aceasta cauza, familiile de fermieri erau numeroase, fiecare copil primea de lucru din belsug.

A treia etapa a fost acum 200 ani, prin revolutia industriala adica prin capacitatea omului de a modifica natura. Au aparut noi tratamente, apoi mai tarziu cercetarea a dus la fabricarea de noi medicamente care vindecau boile ce pana atunci erau incurabile. Pina la inceputul revolutiei industriale si a revolutiei Franceze, populatia globala era sub 528 de millionane de oameni. De atunci a inceput populatia sa explodeze si resursele necesare sa le exploateze la extrem.


Cresterea populatiei in zilele noastre

De la revoutia industriala si pana azi, numarul populatiei a crescut vertiginos, precum o racheta care se inalta cu viteza mare. Fiecare din aceste 6 miliarde de oameni, este preocupat sa consume cat mai mult, de aici aparand aceasta"bomba de consum". Nerabdatori sa isi imbunatateasca stilul de viata, populatia este incurajata, prin intermediul publicitatii, diverselor campanii, sa consume cat mai mult, consumand cat mai mult diin resursele Terrei, unele resurse fiind limitate.
De exemplu, rimul global de extractie a petrolului pe glob se apropie de varf. Nevoia tot mai mare de consum a populatiei, face ca sa creasca tot mai mult ritmul de extractie a petrolului. In acest fel, rezervele mondiale de petrol vor mai ajunge doar 40 de ani. Nu mai treebuie sa amintim ca numarul tot mai mare de masini si fabrici care polueaza, duc la aparitia de boli ale plamanilor, ochilor, si nu numai, in randul populatiei. Regiunea cea
mai poluata de pe glob este Asia de Sud-Est, zona unde si numarul populatiei este foarte mare.

Pentru a vedea la o scara mica ce inseamna suprapopulatia, incercati intr-un acvariu cu pesti sa indroduceti cativa melci. Nu trebuie multi, chiar si 2 ajung, poate hiar si un singur melc. Lasati-i sa produca oua si nu scoateti din acvariu puii de melci. Nu interveniti in nici un fel asupra vietii melcilor. Veti observa ca in 2 luni, de la 2 melci, sau chiar 1, vi se va umple acvariul de melci.


Consecintele suprapopulatiei
O parte a consecintelor le-am descris deja mai sus. Insa nu doar petrolul este singura resursa limitata a Terrei.
Resursele globale pentru care exista cele mai multe griji sunt: apa dulce, pamantul si energia si... aerul

In prezent, in multe zone exista deficite de hrana, combustibili minerali, paduri, si altele. Tendintele actuale sunt de a extinde orasele tot mai mult, lucru care este vizibil chiar si la noi in tara.

Ce consecinte au extinderile oraselor? Consecintele imediate sunt reducerea suprafetelor agricole, care si asa sunt limitate, si o nevoie tot mai mare de hrana. Cum se va putea produce hrana mai multa pe suprafete tot mai mici?

Tendintele marilor producatori de seminte si material saditor vegetal, este de a creea soiuri sau hibrizi care sa o productie cat mai mare de organe comestibile/planta. Cu toate acestea, nu se poate urca pana la nesfarsit productia de organe comestibile pe planta. Soiurile sau hibrizii productivi tot nu rezolva problema in totalitate.
Cu cat creste o suprafata cultivata cu o cultura, cu atat mai mult se inmultesc bolile si insectele daunatoare acelor culturi. Culturile agricole reprezinta un ecosistem simplu si artificial. Din cauza aceasta este greu de tinut sub control, iar pentru a combate bolile, insectele daunatoare si buruienile, este nevoie de tot mai multe pesticide, la care se adauga si ingrasamintele chimice. Acestea ajung in stratul de apa freatica, contaminand-o. In urma regimului comunist, in care substantele chimice erau imprastiate pe teren excesiv, astazi, in mai multe localitati din tara,
apa diin fantani este contaminata cu azot, care este deosebit de toxic pentru oameni.

Nevoia tot mai mare a populatiei de diverse produse de lemn(un important produs este si hartia), duce al un rim de despadurire mult mai mare decat viteza de regfenere a padurilor. La ora actuala, in lume suprafata totala de paduri se estimeaza a fi in jurul a 4,5 miliarde ha. Viteza de despadurire este de 17 milioane ha/an.
Suprapopulatia, un motiv pentru lichidarea populatiei?

Suprapopulatia este pe de alta parte o "gogoasa" creeata de "stapanii din umbra", o gogoasa creeata pentru ca ei sa isi justifice anumite actiuni, in fata maselor de oameni. Probabil ca multi dintre voi ati auzit, macar in treacat de "stapanii din umbra", francmasonerie, Noua Ordine Mondiala, ce-i drept, in ultimul deceniu, aceste organizatii nu mai sunt asa de secrete cum au fost odinioara. Printre gruparile care conduc lumea din umbra se numara si un grup de 300 atotputernici, condus de regina Angliei, format din crema natiunilor, de la marii lorzi englezi la printii arabi, care are drept scop obtinerea dominatiei mondiale, controlul tuturor resurselor planetei, inclusiv al populatiei globului.

Ei pornesc de la teoria lui Malthus, conform careia resursele alimentare ale planetei nu vor mai face fata numarului crescut al populatiei, cea ce va duce la haos, care, in final, va distruge dominatia lor asupra globului. Ei isi propun deci o monitorizare a cresterii demografice, o distrugere a marilor natiuni industrializate, si mai ales a clasei de mijloc care este coloana vertebrala a acestor natiuni, o distrugere a religiei crestine, a familiei, a moralei, distrugerea invatamintului, mentinerea unor focare de razboi, tocmai pentru a incetini aceasta crestere demografica. Ei detin controlul traficului de droguri la scara intregi planete, si-l folosesc tocmai ca o arma pentru distrugerea fizica si morala a unor societati. Cei care li se opun sunt eliminati, aici autorul exemplificind cu eliminarea lui Aldo Moro, a lui Kennedy, incercarile de asasinare a lui De Gaulle, inlaturate cu dibacie de SDCE (serviciul secret francez), inlaturarea de la putere a lui Noriega, a lui Nixon, sau a Shah-ului Iranului.


Pentru a-si atinge scopurile, acest grup recurge la manipularea maselor de oameni. Nu ne vom opri la descrierea modurilor de manipulare, acestea au fost descrise in articolul despre manipulare.

Grupul consta din bancheri internalional (centrul este in New York, Landra, si grupul e format din bancheri comercianti elvetieni si germani, dar extins acum la cele mai mari banci din multe alte parti ale lumii, in special Japonia si Orientul Mijlociu), regi, cel pulin o regina, printi, industriasi (printre primii 100 de oameni bogati din lume... o mare concentratie ln lumea automobilelorj, generali din Armata, Amiralitate,.
Forte Aeriene si Corpurile de Marina, sefi ai Departamentelor de Stat, sefi ai Mafiei, lorzi ai cartelurilor de droguri, oficiali alesi, judecatori de la toate nivelurile, multi proprietari din media, o gramada de avocati de seama si multi altii.
Conducerea Grupului provine din organizatia parinte europeana, care consta din multi dintre bancherii cheie din Europa, industriasi si politicieni. Acestia vor sa impuna asupra planetei o oligarhie globala centralizata - nu o democratie -, inrudita cu un stat fascist in care va exista un genocid pe scara larga, un control de stat total asupra tuturor aspectelor comportamentului si comunicarii umane si controlul mintii si spiritului uman prin manipularea religiilor majore ale lumii, inginerie genetica, droguri, media si alte
mijloace. Vor exista lagare ale mortii in care rasele "indezirabile", batranii si infirrnii si cei fara "utilitate sodala" vor fi exteminati fara urma.  Va fi reinstaurata institutia sclaviei de stat. Nu vor mai exista familii in sen sul comun al cuvantului: Va exista o rasa stapana care va controla toata aceasta putere - rasa ariana, augmentata prin genetica avansata si crescuta pentru caracteristici superioare.
Toate acestea se vor intampla pe parcursul acestui secol..

Ce masuri se pot lua pentru stoparea efectelor suprapopulatiei?

Sa fim intelesi inca de la inceput. Nu se doreste exterminarea populatiei, sau a unor paturi sociale care ar fi "incomode" pentru altii. De asemenea nu se doreste incetarea definitiva a reproducerii umane.

O solutie la indemana oricui este o mai buna gestionare a resurselor. Cu totii suntem manipulati, prin diferite campanii, sa consumam cat mai mult. De cate ori ai cumparat "nimicuri" de care nu ai avut chiar asa mare nevoie, sau chiar deloc nu ai avut nevoie?

Alta solutie ar fi o distribuire a resurselor uniforma pe glob, atat in lumea I, cat si in lumea a III-a. furnizandu-se acelasi regim de nutritie, sanatate, educatie in toate regiunile lumii. O distributie uniforma a resurselor in lume, ar determina cresterea nivelului de trai in zone sarace, fapt care ar impiedica migratia spre alte zone, astfel s-ar impiedica formarea unor zone cu o densitate excesiva a populatiei pe kmp.

Tehnologia trebuie sa se indrepte spre posibilitatea utilizarii pe scara larga a surselor alternative de energie, combustibililor ecologici si regenerabili(hidrogenul). Tot tehnologia ar putea transfortma deserturile si zonele aride, nefertile, in zone favorabile culturilor agricole.

O grestionare mai buna a resurselor nu ar fi asa gre de realizat. Mai greu de realizat ar fi constientizarea populatiei asupra reproducerii in exces. Calea catre scaderea populatiei nu este cea prin exterminare, ci prin controlarea nasterilor ulterioare.
Niste pasi pentru scaderea populatiei ar fi acestia:
1) un stop global imediat de a naste noi oameni pe pamint, pentru un timp de 7 ani, dupa acea
2) un an unde se pot naste din nou copii
3) iara un stop global de nastere la oameni pentru timpul de 7 ani,
4) se repeta punctul 2.
Se procedeaza in asa fel pina se reduce respectiv, se ajunge la numarul de populatie natural de 528 Millioane de oameni.

Daca pana acuma, lumea se ia dupa zicala: "cresteti si inmultiti-va si stapaniti pamantul", acuma ar trebui sa se gandeasca mult mai bine cum sa creasca si cat sa se inmulteasca.
de Skywalker